Гостовање ученика и васпитача из средњошколских домова

IMG_4674

У периоду од 26-29.10.2017. године ученици и васпитачи из средњошколских домова из Доброте, Зрењанина, Сомбора и Свилајнца били су гости у Дому ученика средње железничке школе. Тим поводом наш Дом организовао је, како за госте тако и за ученике Дома, разноврсне културно – спортске садржаје.
Гости из Доброте у Дом су дошли у четвртак, 26.10.2017. године у вечерњим сатима и за њих је у петак, 27.10.2017. године у преподневним сатима организован одлазак у Музеј Николе Тесле. Током тог преподнева стигли су гости из осталих домова ученика, па је у 13,30 часова одржан заједнички састанак коме су присуствовали гостујући и васпитачи дома домаћина. Помоћник директора за васпитни рад упознао је присутне са програмом активности, а затим су размењена искуства која су се односила првенствено на рад секција. Том приликом су колеге васпитачи представиле свој дом и организацију рада секција.
По окончању састанка организован је одлазак за све госте, као и наше ученике и васпитаче посета Музеју савремене уметности, а потом и обилазак центра града и Калемегдана.
У 20,00 часова у Установи културе Влада Дивљан изведен је музичко – сценски програм у коме су учествовали ученици из гостујућих домова, као и ученици из нашег Дома, који су програм завршили ефектним наступом фолклорне секције.
У суботу, 28.10.2017. године од 9,00 до 11,00 часова одржана су међудомска спортска такмичења у одбојци, стоном тенису и шаху.
Након спортских садржаја и разгледања поставке ученичких радова у оквиру секција ликовне и примењене уметности, организован је квиз Колико познајем Београд у којем су се такмичили ученици из Зрењанина, Сомбора и Свилајнца (победили су такмичари из Зрењанина).
После квиза одржана је дебата Ријалити програм треба укинути у којој су аргументе размењивали ученици из Доброте и Дома ученика СЖШ уз активно учешће ученика из осталих домова.
У поподневним сатима за ученике и васпитаче организован је одлазак на Сајам књига.
У вечерњим сатима организовано је диско-вече, које је протекло у ведрој и другарској атмосфери.
У недељу, 29.10.2017. године у преподневним сатима, уз учешће туристичке секције Дома ученика СЖШ, организован је излет на Авалу, после којег су гости отишли својим кућама.