ГОСТОВАЊE УЧЕНИКА И ВАСПИТАЧА ДОМОВА УЧЕНИКА ИЗ ВРШЦА, НОВОГ САДА, КРАГУЈЕВЦА И КОТОРА

picsart_11-19-03-07-14

Ученици и васпитачи  Дома ученика и студената „Спасић – Машера“ из Котора, Дома „Бранково коло“ из Новог Сада, Дома ученика „Артем“ из Крагујевца и Дома ученика средњих школа Вршац гостовали су у нашем дому у периоду од 18.-20.11.2016. године.

Током њиховог боравка организован је разноврстан програм.

Након доласка и ручка организован је састанак васпитача свих домова, на коме су се васпитачи упознали међу собом, разменили искуства у раду и договорили око програма. Након састанка, заједно са ученицима, обишли су домске просторије и секције слободних активности, погледали изложбу креативне, ткачке и моделарске секције, а потом учествовали у раду Цветне радионице где су ученици са великим задовољством приступили изради пригодних честитки и позивница. У петак увече организован је културно-забавни програм „Представи се“ у Дому културе Палилула. Учествовали су сви гостујући домови, као и наш дом. Ученици су се представили извођењем поетског и драмског приказа, популарном, етно и класичом  музиком, модерним плесом и фолклором.  Сви учесници су, уз велику подршку публике, извели своје тачке, трудећи се да себе и свој дом представе на најбољи начин.

У суботу, у преподневним часовима, у фискултурној сали нашег дома организована су спортска такмичења ученика у одбојци и стоном тенису. Игра је била фер плеј, атмосфера позитивна, утакмице пријатељске, тако да није било важно ко је победио. Истовремено, у великој читаоници организовано је квиз такмичење „Колико познајемо Београд“ уз учешће гостујућих домова. Ученици из Вршца су показали одлично познавање Београда и као победници квиза за награду добили књигу о Београду.

У поподневним часовима за госте је организована посета  Дому Народне скупштине, Храму Св.Саве, панорамско разгледање града из аутобуса, пешачки обилазак центра града и Калемегдана уз учешће наше туристичке секције. У вечерњим часовим организована је журка за ученике, а свечана вечера за васпитаче и запослене. То је била прилика да се ученици нашег дома боље упознају са ученицима гостујућих домова, забаве се и склопе нова пријатељства.

У недељу, пре одласка гостију, организован је излет на Авалу. Обилазак Авале оставио је веома позитиван утисак на госте, чему је допринело лепо и сунчано време. Уз захвалност на лепом и срдачном пријему гости су након излета кренули у своје градове.

Општи утисак је да су овакви сусрети веома корисни, јер васпитачи имају прилику да размене искуства у раду, добију нове идеје и унапреде свој рад.