ИЗЛЕТ ЗА НАГРАЂЕНЕ УЧЕНИКЕ

3 izlet

У мају месецу Дом традиционално организује једнодневни излет за награђене ученике. Ове године излет је реализован 18. 05. а према одлуци Педагошког већа сваки васпитач је предложио по три ученика из своје васпитне групе, који су својим укупним понашањем то заслужили. На излет је кренуло 88 ученика у пратњи 6 васпитача и помоћника директора за васпитни рад. Са нама су кренули и ученици са васпитачима из Дома ученика „Јелица Миловановић“, укупно њих 60.

Крајњи циљ нашег излета била је посета Новом Саду и Дому ученика „Бранково коло“. На путу до Новог Сада посетили смо музеј „Царска палата Сирмијум.“ Грађевински комплекс палата-циркус један је од најважнијих налазишта у Сремској Митровици. О занимљивостима палате, која је настала у римско доба, ученицима је говорио кустос музеја.

Након Сремске Митровице посетили смо и бањски комплекс Врдник који се налази на падинама  Фрушке горе, као и манастир Врдник, данас познатији као Врдник-Раваница. Стара црква манастира сазидана је пре турске власти, а о данашњем манастиру ученицима је говорила монахиња манастира.

Све време пута у аутобусима су се налазиле чланице туристичке секције нашег дома, које су ученицима говориле о занимљивостима предела и места кроз која смо пролазили.

Посету Новом саду започели смо на Петроварадинској тврђави, где су нас сачекали наши домаћини, васпитачи и ученици дома „Бранково коло.“ Сам центар Новог Сада упознали смо кроз занимљивости о којима је говорио туристички водич. Након кратке шетње и слободног времена за разгледање, упутили смо се у дом „Бранково коло“ где нас је сачекало комплетно особље, васпитачи и директор Дома. Уз разговор, размену икустава, вечеру и дружење са запосленима и ученицима, око 19,30 поздравили смо се са домаћинима и кренули за Београд, са жељом да следеће године васпитачи и ученици Дома „Бранково коло“ посете наш дом.

Задовољство излетом ученици су изразили својим писменим коментарима који говоре да је излет био изузетно успешан.