Матурско вече

2b

У организацији Дома, дана 17.05.2011. одржано је матурско вече за генерацију 2010/2011. Било је присутно око 150 матураната. Матурско вече одржано је у складу са постојећом традицијом.

У организацији и реализацији овог догађаја учествовали су запослени у Дому из различитих служби у складу са пословима које обављају. Васпитачи актива четврте године учествовали су у организацији и реализацији у скоро свим сегментима заједно са помоћником директора Драгицом Шкорић. Сам догађај састојао се од три дела: свечани, заједничка вечера и забавни део. Свечани део састојао се од фотографисања, које је почело у осам сати, и доделе награда. Књиге и похвалнице добило је 19 ученика. Додела награда и вечера одржана је у трпезарији уз пригодну музику са клавијатура. Забавни део настављен је у клубу поред трпезарије ипак, коло се играло и у самој трпезарији. На крају матуранти су отпевали неколико песама и у дворишту Дома и без икаквог инцидента ушли у Дом где је пола сата после поноћи урађено повечерје и за њих.

У планирању и реализацији помогао је Дејан Јовановић, шеф васпитне службе. Стручни сарадници Жељка Црноглавац одрадила је набавку књига и цвећа док је Тијана Папић поред непосредног учешћа обавила фотографисање група, појединаца и догађаја. Цветне аранжмане урадила је ученица Милина Перић. Библиотекар Влада Плескоњић је на посебан начин исписавши књиге и похвалнице допринео овој свечаности. У обезбеђивању ових дешавања учествовао је Душан Маринковић. Изузетан допринос успешности читавог догађаја дали су ученици треће године са васпитачем Миодрагом Подовцем који су обављали послове везане за помоћ у трпезарији, надгледање и обезбеђивање. Музику и техничку подршку одрадили су ученици из музичке секције са васпитачем Љиљом Драгојевић. Особље из кухиње обавило је свој део посла на опште задовољство ученика и осталих.

Поред матураната који су својим понашањем допринели да ово вече протекне у најбољем реду треба истаћи васпитаче актива четврте године који су понели највећи терет и то: Снежана Поповић, Милорад Рикало, Драгана Крсмановић, Љиљана Вуксан, Дивна Држајић, Миомира Миличић, Славица Пражић, Драгана Стефановић и Милош Дуцкиноски.

 

У Београду 23.05.2011.

васпитач

Милош Дуцкиноски