РЕПУБЛИЧКА ДОМИЈАДА 2016.

P1090588

Јубиларно, XX такмичење домова ученика у културно-уметничком стваралаштву одржано је од 15-17.04.2016. године. Организатори су били Дом ученика средњих школа Краљево и Угоститељска туристичка школа са домом ученика из Врњачке бање. Учесници из 5 региона (Западна Србија, Шумадија, Југоисточна Србија, Војводина и Београд) били су смештени у Дому ученика у Краљеву, а такмичење je организовано у Врњачкој бањи. Након проглашења победника организована је журка за ученике и свечана вечера за васпитаче и госте.

Наш дом се такмичио у категоријама модерни плес и цртање, а радови који су освојили прва места на Регионалној домијади у категоријама примењене уметности, рукотворина и макетарства били су изложени на изложби. У категорији модерни плес, наш дом је освојио прво место.

Као и ранијих година, сусрети домова из Републике Србије испунили су очекивања, јер су млади са подручја целе Републике имали прилику да се упознају, друже и покажу шта су све постигли и научили током године у секцијама слободних активности.