Извештај са излета за награђене ученике

02b

Дана 12.05.2011. године реализован је излет за награђене ученике. Аутобус са 81 учеником и 5 васпитача (Бајић, Крамар, Миличић, Црноглавац и Вулин) кренуо је, по утврђеном програму, у 8,00 сати. Прво одредиште је било археолошко налазиште из доба Римљана Сирмијум у Сремској Митровици. Обишли смо Царску палату и Базилику (ученици похваљени од стране кустоса за дисциплину и заинтересованост). Следеће одредиште је било манастир Крушедол, један од најлепших и, сигурно, најзначајнијих фрушкогорских манастира.

На путу за Сремске Карловце направили смо паузу на Иришком венцу, где смо уживали у природи. У Сремским Карловцима смо обишли центар града, видели Карловачку гимназију, фонтану Четири лава и изузетно лепу цркву Свети Никола.

Даље – Петроварадинска тврђава, са прелепом панорамом на Дунав и Нови Сад и чувеном Сат кулом. У Новом Саду смо, после панорамског разгледања имали и доста слободног времена за индивидуални обилазак.

Током пута није било проблема. Атмосфера у аутобусу је била позитивна, чему су допринели чланови туристичке секције, организујући квиз (нарочито интересантан део је био добијање додатних 5 бодова за отпевану песму на микрофон, што је већина ученика искористило). Ученица Радојковић Драгана (4. година туристичке школе) информисала нас је током пута о местима кроз која пролазимо.

Ученици су на крају записали своје утиске с путовања, који ће бити изложен на паноу у холу дома.