КОНФЕРЕНЦИЈА ,,ВАСПИТНИ РАД У ДОМОВИМА УЧЕНИКА
18.Mar 2024 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

На конференцији „Васпитни рад у домовима ученика средњих школа Републике Србије”, коју је организовао Институт за економију и право у Врњачкој Бањи, у периоду од 14. до 17. марта 2024. године, васпитач Љиљана Поповић је презентовала васпитну тему, која се односи на лонгитудинално истраживање о „Злоупотреби алкохола међу младима”, које датира још од 2006. године. Учешће и представљање Дома је било на веома високом нивоу. Рад, као и сама презентација рада, је високо оцењена и похваљена на самој евалуацији семинара. Рад „Злоупотреба алкохола међу младима” ће се наћи у новом издању Зборника радова за 2024. годину.

ПОСЕТА МУЗЕЈУ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ
11.Mar 2024 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Почетком марта ученици туристичке секције посетили су, са васпитачицом Љиљаном Вулин, Музеј савремене уметности. Поставка изложбе је била посвећена лику и делу наше истакнуте сликарке, са почетка двадесетог века, Надежди Петровић. Ученици секције су, током обиласка, разменили информације уз обилазак и филм о истакнутој уметници. Ученик Ђорђе Рајковић поделио је са нама причу о оснивању музеја и његовој делатности, Вера Вучићевић о згради музеја, која је својевремено добила награду за идејни пројекат, а Александар Бајкић нас је упознао са биографијом и стваралаштвом Надежде Петровић. У холу дома постављен је пано са сликама и информацијама, везано за посету музеју.

РЕГИОНАЛНА ДОМИЈАДА - СТОНИ ТЕНИС
08.Mar 2024 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

На Регионалној домијади у стоном тенису наши ученици су освојили 2. место у екипној конкуренцији, а ученице 4. место. У појединачној конкуренцији, ученик Јован Милошевић је освојио 3. место. Честитамо на постигнутим успесима!

ФЕСТ 2024
04.Mar 2024 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Драмска секција Дома ученика средњих школа "Патријарх Павле" са васпитачицом Бојаном Чупић већ трећу годину заредом прати ФЕСТ. На овогодишњем 52. Међународном филмском фестивалу који се одржао од 23. фебруара до 03. марта, ученици су имали прилику да погледају шест филмова.

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ ДОМОВА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ
26.Feb 2024 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Ове године домаћин треће Међународне конференције ученичких и студентских домова Југоисточне Европе, био је Државни студентски дом „Скопље“ и Општински ученички дом „Крсте П.Мисирков“- Кавадарци, у периоду од 23-25.фебруара, у организацији Удружења заједнице ученичких и студентских домова Југоисточне Европе.