ЗАУСТАВИМО ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ
21.Jan 2020 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У уторак, 21.01.2020. године у Великој читаоници Дома ученика средњих школа ,,Патријарх Павле“ – Београд васпитачица Верица Чолић је одржала предавање на тему "Вршњачко насиље". Предавање је наишло на знатан одзив ученика из скоро свих васпитних група, као и васпитача Дома. Вршњачко насиље је актуелна тема данашњице, о којој је веома важно причати. На предавању, ученицима је скренута пажња на последице које насиље може да донесе. Из филма који је приказан у оквиру ове теме, ученици су се уверили да насиље никада није решење, јер, на крају свега, последице доживе и жртве насиља и насилници. Порука и закључак предавања на тему ,, Зауставимо вршњачко насиље“ је да ученици и ученице треба да се обрате родитељима, професорима ,васпитачима, психологу или педагогу, који ће им помоћи да пронађу решење проблема на прави начин. Јер, насиље није решење. Насиље је избор.

Додела пакетића - Велетржница Београд
13.Jan 2020 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У сарадњи са ,,Велетржницом Београд" ученици и васпитачи Дома ученика средњих школа ,,Патријарх Павле" Београд осмислили су и учествовали у програму доделе новогодишњих пакетића. Организована је ликовна радионица, такмичење у квизу, а представили су се и чланови секције модерни плес са плесном тачком ,, Лутке". Дружење је протекло у празничној и свечаној атмосфери на велико задовољство присутних дечака и девојчица.

ПОСЕТА НАРОДНОМ МУЗЕЈУ
26.Dec 2019 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У среду, 25.12.2019. године ученици туристичке секције Дома ученика средњих школа ,,Патријарх Павле" - Београд, са васпитачицом Љиљаном Вулин посетили су Народни музеј.

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ – БЕОГРАДСКИ САЈАМ
05.Dec 2019 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У Београду је од 5-8.12.2019. одржан 13.ти по реду фестивал науке. Фестивал науке, највећа манифестација у области промоције науке и образовања, одржана је на београдском сајму. Учествовало је више од 60 научних и образовних институција из земље и иностранства. Фестивал је ове године носио назив „Разоткривање“ и имао је за циљ да разоткрије многе заблуде и митове уз помоћ науке и научних достигнућа. Чланови еколошке секције су 5.12.2019. посетили фестивал науке. На штандовима сајма су се могли видети занимљиви садржаји научних института и стручних удружења али и креативни радови ученика основних и средњих школа. Кроз изложбу „Еволуција од Африке до Европе“, природњачког музеја из Свилајнца, могу се отклонити све заблуде и нејасноће везане за еволутивну теорију настанка живота. То је на изложби приказано кроз поређење сличних животињских врста које насељавају пределе Африке и Србије: антилопа и срдаћ, домаћи и афрички шакал, бисерка и препелица ... Кроз то поређење може се открити и како географски предели утичу на морфолошке и физиолошке карактеристике врста. На овом штанду посебну пажњу привлаче воштане фигуре предака човека, које приказују највеће кораке у еволуцији човека. Потрага за истином коју пружа наука, буди радозналост и подстиче критички дух код младих људи, и прави је путоказ за оне који желе да граде земљу будућности по мери свих нас.

Дан Дома ученика средњих школа ,,ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ
15.Nov 2019 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

У петак, 15.11.2019. године у присуству директора, запослених, ученика и многобројних званица, Владика Стефан, епископ ремезијански је освештао Дом ученика средњих школа ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ - Београд.