ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА - НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ У ЦЕНТРУ ,,ДРИНКА ПАВЛОВИЋ``
29.Dec 2021 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Ученички парламент Дома ученика средњих школа ,,Патријарх Павле`` - Београд организовао је хуманитарну акцију прикупљања играчака и слаткиша за новогодишње пакетиће намењене деци која бораве у установи ,, Центар за заштиту деце и омладине Дринка Павловић “. Пакетићи су направљени од прикупљених донација ученика и запослених у нашој установи .Васпитачи и представници ученичког парламента су новогодишњим пакетићима које су донели, обрадовали децу и на најлепши начин им пожелели Срећну Нову годину.

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА 2022
29.Dec 2021 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Срећну Нову 2022.годину жели вам Дом ученика средњих школа ,,Патријарх Павле`` - Београд.

БИРАМ ДА РЕЦИКЛИРАМ
27.Dec 2021 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Еколошка секција је у оквиру теме – Разврставање отпада и рециклажа реализовала пројекат БИРАМ ДА РЕЦИКЛИРАМ. Овај пројекат је обухватио три фазе: - разврставање и сакупљање пластичних флаша, - награђивање најуспешније васпитне групе у сакупљању и - рециклажа флаша у изради новогодишње јелке. Акција сакупљања пластичних флаша „Недеља рециклаже“ је трајала од 22.11. до 26.11.2021.- у току једне радне недеље. Акција је изазвала велико интересовање ученика јер је била и такмичарског и наградног карактера. Групе су се такмичиле у броју сакупљених флаша, доносиле су их у договореном термину и пред комисијом их бројале. Укупно је сакупљено 1538 флаша. Највише је сакупила 17. васпитна група која је награђена одласком у биоскоп на филм по избору. Део флаша је употребљен за прављење новогодишње јелке у сарадњи са моделарском секцијом.

ПОСЕТА МУЗЕЈУ ЧОКОЛАДЕ
23.Nov 2021 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Ученици Дома, чланови туристичке секције, посетили су Музеј чоколаде у Београду.

ХАКАТОН ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ 4.0
17.Nov 2021 - Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle

Удружење студената информатике ФОНИС четврти пут заредом организује програмерско такмичење, Хакатон за средњошколце, 11. и 12. децембра 2021. године. Такмичење је намењено ученицима свих средњих школа у Србији које занима свет информационих технологија, који желе да прошире своја знања и практично их примене.