ХАКАТОН ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ 4.0

Удружење студената информатике ФОНИС четврти пут заредом организује програмерско такмичење, Хакатон за средњошколце, 11. и 12. децембра 2021. године. Такмичење је намењено ученицима свих средњих школа у Србији које занима свет информационих технологија, који желе да прошире своја знања и практично их примене. Циљ Хакатона јесте да подстакне средњошколце да се баве програмирањем, као и да се са њим сусретну на мало другачији начин него на часовима у школи. Наш циљ је овај пут подржала и компанија Zühlke, као генерални покровитељ такмичења.

Хакатон за средњошколце представља програмерско такмичење на коме тимови имају задатак да за 24 часа креирају софтверско решење на задату тему. Током рада, сви тимови ће имати и подршку стручних ментора, који ће бити ту за сва питања и нејасноће, као и да усмере такмичаре. По истеку времена за рад, сваки тим ће презентовати своју идеју и решење пред стручним жиријем, који чине представници партнерске компаније и професори са Факултета организационих наука. Жири ће на крају одабрати 3 тима која су се показала као најбоља, за која спремамо и награде.

Пре самог такмичења, тимови који прођу иницијалну селекцију имаће прилику да присуствују радионицама које ће, поред алумни чланова ФОНИС-а, држати и представници компаније Zühlke. Циљ радионица јесте да учесници стекну нека нова знања и још боље се припреме за сам хакатон.

Кроз овај пројекат желимо да ученицима приближимо свет информационих технологија и мотивишемо њихов даљи развој у овој области, све уз опуштену атмосферу и дружење са вршњацима сличних интересовања.

Пријаве за учешће на Хакатону су отворене од 4. до 18. новембра на сајту hzs.fonis.rs где можете наћи више информација о пројекту. Такође, обавештења о Хакатону можете испратити и на нашем Инстаграм профилу @hakaton_za_srednjoskolce.